Bug with custom tilesets

Description: Report bugs of SMBX-38A here.
Moderators: Lx Xzit, Yoshi021, 5438A38A, Moderators, Semi-moderatos

Lx Xzit M
Topic author, Moderator
Moderator
Avatar
Lx Xzit M
Topic author, Moderator
Moderator
Reputation: 213
Posts: 491
Joined: 9 Nov 2015
Website

Post #1by Lx Xzit » 25 Jun 2018, 21:40

There's a little, but annoying bug with custom tilesets.
When using a custom tileset, when you grab any tile by pressing left and right click (or selecting it with the "selection" tool) the tileset won't appear but instead it'll open the block properties. This happens with all: npcs, background objects and tilesets.

Image:
Spoiler
(Notice that when I grab blocks it always opens the Block Events, reproduce this is harder in bgos because in some cases nothing happens)
Image

Sometimes the mouse gets "stuck" with the object that I selected without being able to deselect it

P.S: This bug occurs only if the selected object belongs to a different place from the original (but it doesn't always happen with bgos, but it does with blocks)
P.S 2: This bug doesn't happen the very first time you put a custom tileset, you must open a new level or reload the current one.

This is the tileset I used (It's not finished, so please try to reproduce this bug with similar tiles to the ones I showed in the image, because since the other tiles are the same it won't happen nothing):
Attachments
Custom Tileset.zip
(13.21 KiB) Downloaded 10 times
[size=100][b]VISIT MY YOUTUBE CHANNEL![/b] [url=https://www.youtube.com/channel/UC_AcXEExdYtaydxcCVPSGoQ]LX XZIT[/url][/size]
[size=100]Join our 38A Discord server! [url= https://discord.gg/7hCmNBE]CLICK HERE[/url][/size]

Return to “Bug reports”